Címlap 2012. évi HÍRMONDÓK 2012. Áprilisi Hírmondó

2012. Áprilisi Hírmondó

Nyitott pincék, ajándék könyv a Györgyöknek és a Béláknak, Nagytakarítás az Avason, Honlapunk a WIKIPÉDIÁN,  Virágvasárnap - 15 perc séta az Avason,   Egy perc Magyarország -  nézz szét Magyarország borvidékein!   Nézz szét a nagyvilágban,   Sajóbábonyi borverseny fotói....

Üdvözöljük névnapjukat ünneplő Béla és György tagjainkat és olvasóinkat !

Ajándékunk egy jó könyv:  a névnaphoz illően a szerző:  George Orwell, címe:  1984

A könyv itt tölthető le,  és George Orwellről a Wikipédián olvashatsz.

Ha belekezdesz, garantáltan nem tudod letenni. Idézetek a könyvből:

...Még a pártirodalom is megváltozik. Sőt: a jelszavak is megváltoznak. Hogyan is lehetne megtartani egy olyan jelszót például, mint „a szabadság: szolgaság”, ha egyszer a szabadság fogalmát eltöröltük? A gondolkodás maga is teljesen más lesz. Ténylegesen nem is lesz gondolkodás a mai értelemben. A párthűség  nemgondolkodást jelent. Azt jelenti, hogy nincs szükség gondolkodásra. Párthűség egyenlő: tudattalanság.....

.....Hat éves volt, amikor - a szokottnál egy évvel korábban, mert kivételesen megengedték neki - belépett a Kémek közé, s kilencéves korára őrsvezető lett. Tizennégy éves korában feljelentette nagybátyját a Gondolatrendőrségnél, miután kihallgatott egy beszélgetést, amelyben véleménye szerint bűnös tendenciák voltak. Tizenhét éves korában az Ifjúsági Nemiségellenes Szövetség kerületi szervezője lett. Tizenkilenc éves korában egy kézigránátot tervezett, amelyet a Béke-minisztérium el is fogadott, miután kipróbálása alkalmával harmincegy eurázsiai foglyot pusztított el egy csapásra....."Amelyik oldalon van háttérzene, ott a legfelső / első / menű a hangerő szabályozó, ha be szeretnéd kapcsolni vagy hangerőt szeretnél szabályozni. Automatikusan nem indul! Kivéve a kezdőlapot, a felső menűsort és a virtuális séta menűpontot. Rögtön fölötte a felső vizszintes menűsor első menüje a most indult  DUNA WORLD RÁDIÓ ! ( Távolba szakadt olvasóink figyelmébe! )

Sikerült rendbe tenni  a vendégkönyvet: A dátumok végre helyesek.  Spamok már nem tudják tele írni,   Ékezetes hosszú Ű és Ő betűkkel még baj van, rövidet írj helyettük.  Legfelső menűsor,  Guest Book   >> ide kattintva is.

Kommunikációs kérés:  többeket is megkérünk hogy nézzék meg a SPAM / LEVÉLSZEMÉT fiókjukat és jelöljék a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. feladót (minket) NEM SPAM - nak!  Főleg:  <adytum.kft @chello.hu>  ,  <ducsaiagi @citromail.hu>:  marcsi @nagisz.hu  mivel folyamatosan az a visszajelzés jön hogy levelünk a spamok közé kerül!


Mészáros András tagunk juttatta el hozzánk:

FIGYELEM!  Az országos nyitott pince napokra történő jelentkezéshez: olvasd el:

Dátum:        2012. április 10., kedd, 22:34:45
Feladó:      "Nyitott Pincék Szövetsége" < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >
Tárgy:        Nyitott Pince Napok - Pünkösdi Bortúra

Kedves Barátunk!

A Nyitott Pince Napok hagyománya ez év Pünkösdjén is folytatódik.A Nyitott Pince Napok szervezésének első része hétvégén lezárul: A Pincekalauz kiadvány-szerkesztéséhez hétvégén le kell adnunk a jelentkezők adatait, ezért szeretnénk még egyszer felhívni a figyelmet a regisztrációs lehetőségre! Eddig még nem érkezett meg hozzánk a jelentkezési lapjuk, kérdés, szeretnének-e csatlakozni idén a rendezvényhez?

Április 15.-ig várjuk a jelentkezésüket a májusi rendezvényre és szeretnénk külön figyelmükbe ajánlani a Pünkösdi Bortúra újrafogalmazott lehetőségét a szimpatizánsok gyarapítására!

Csatoltan küldjük a jelentkezési lapot és a legfontosabb információkat a Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvényről.

Várjuk megtisztelő érdeklődésüket, jelentkezésüket!

Üdvözlettel:

Nyikos István
elnök
+36 30 954 91 47
Nyitott Pincék Szövetsége Titkárság
2011 Budakalász Liget u. 39.
T/fax: +36 26 341 972
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Titkársági ügyintéző:
Kézér Ilona
Bacchus Arts Stúdió Kft
+36 20 311 09 86

Az ismertető itt tölthető le:

1)  pdf fájlban:  http://ubuntuone.com/16PYCC8ktROy5JBVuOiZJC

2)   számítógéppel kitölthető word formátumban : http://ubuntuone.com/6vtdMLw9xsKwzLfcGLYEce

A jelentkezési lap itt tölthető le:

1)  pdf fájlban: http://ubuntuone.com/626HVUaK0YNF9rg48gDmZ6

2) Word formátumban http://ubuntuone.com/5RMrtZCfQ1rYhuPYwb6JLIÁprilis 11.-én érkezett, ide is kitesszük és e-mail-ban is mindenki megkapja:

NAGYTAKARÍTÁS !

Több pincegazdával beszéltünk, MINDENKI  KIVÉTEL NÉLKÜL  ÖRÖMMEL  venne részt az Avas takarításában,  -  hétvégén -   de munkanapon sajnos ez nehezen fog menni, legfeljebb néhány nyugdíjas tagunk tud majd megjelenni.


Mások is sétálnak az Avason, nem csak a pincegazdák!  >>  itt írnak róla, fényképekkel is dokumentálva.


Húsvét ünnepére:  idézet a Wikipédiából:

A húsvét  a keresztények legfontosabb ünnepe, de a valláson kívül is a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak.[2] A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett.


Április 6:   

1490. április 6:  Bécsben 47 éves korában meghal I. (Corvin) Mátyás, Magyarország és Csehország királya.

1946. április 6.  Moszkvában aláírják a szovjet-magyar jóvátételi egyezményt.   A II. világháború végén, az 1945. január 20-i fegyverszüneti egyezmény alapján Magyarországnak 300 millió dollár értékben kellett jóvátételt fizetnie a Szovjetuniónak, Csehszlovákiának és Jugoszláviának.  Ahogy így elnézem ezt a "baráti" , adományt kérő névsort, már egyik sem létezik, mindegyik szétesett. Kis hazánk viszont még mindig egyben van !

Honlapunk a WIKIPÉDIÁN  >> itt olvasható a cikk.

2012. április 1:   Virágvasárnap - 15 perc séta az Avason

Egy perc Magyarország -  nézz szét Magyarország borvidékein!  > IDE kattintva  

Nézz szét a nagyvilágban:  >Ide kattintva

Sajóbábonyi borverseny fotói: a FOTOALBUM-ban láthatók.  Lustábbak kedvéért : >>Ide kattintva is.

Felhívás:

Az Európai Borrend Borsodi Legátja megalakítja miskolci csoportját.

Akit érdekel, további információkért keresse Mészáros Andrást.

Tel: 30-9783-408  vagy e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.Aki olvasta olvasta, aki nem az nem,

elmúlt április 1.-e, ennek megfelelően az 1 napig itt szereplő álhírek törlésre kerültek.

Egyet azért mutatóba meghagytunk:

 

 


terkep