Címlap Hírek Archívuma 2011. 07. 09. GÖRÖMBÖLY PINCESORAI

2011. 07. 09. GÖRÖMBÖLY PINCESORAI

A cím nem véletlenül van csupa nagy betűvel !


De mielőtt a tárgyra térnénk,

1)  Öszinte részvétünk azoknak, akiknek nem sikerült eljönniük. A fotók nem fogják visszaadni mindazt, amiről lemaradtak.

2) Valaki megírhatná, tényleg olyan meleg nap volt- július 9.-e ahogyan jósolták, mert mi a 10 fokos pincékből nem reszkíroztuk meg kijönni a szabadba.


A közgyűlés komoly része:

A Görömbölyi pincesor története, Hamvas Béla ill. a bor filozófiája, 


Tagavatás :


Ezt követően a görömbölyi pincegazdáknak köszönhetően menedéket leltünk a 10 fokos pincékben, ahol nem csak a legjobb boraikat ismerhettük meg.  Napvilágra (pontosabban "vakuvilágra" ) kerültek a hobbi-faragások, a múlt emlékei, a Görömbölyre 300 éve betelepült  Ruszin ősök története, emléke,  és nem utolsó sorban némelyik pince palota-méretű csodálatos belső tere.


Köszönjük a tartalmas és érdekes szervezést a házigazdának, Lénárt Tibornak, és a hozzá csatlakozott görömbölyi pincetulajdonosoknak, Szabados Zoltánnak, akinél kiváló fehér bort kóstoltunk, Burján Ferencnek, aki kutatja-védi- őrzi a Ruszin ősök emlékét, Fehér Dénes bácsinak, aki saját keze munkájával bővítette a pincéjét, Ducsai Attilának, aki palotákat épít a föld alatt, és Gál Lászlónak, aki "programon túl" véletlenül a pincéjében dolgozgatott, és mit sem sejtve megkérdezte, hogy honnan jöttünk..   hát nála is a pincében kötöttünk ki.


Látod? 1896-os évszám van a szemöldökfán:
Görömböly címere több pincében is meg van faragva.


Aki maga bővítette a pincéjét:


Egy csoportkép kedvéért megkockáztattuk feljönni az UV sugárzásba is:


De az igazi csoportkép mégis csak  ez:  10 fokos pince mélyén, a lovagteremben:


A pincéket végig járva, az ebéd előtti utolsó látnivaló a görömbölyi  sziklakápolna.  Ide indultunk, közben pár fotó a történelmi pincesoron:


Persze akad itt hozzáértő kezek munkáját dícsérő felújítás is:


És több száz év emlékét őrző ódon pinceajtó is:És ami miatt a cím nagy betűkkel van írva: 


terkep