Címlap Hírek Archívuma 2011. 08. 22. A FŰ

2011. 08. 22. A FŰ

IDÉZET:

"A nem önkormányzati tulajdonú területeken a Városgazda Kft. 18 Ft + ÁFA / m2 + szállítási díj +elhelyezési díj ellenében végzi a kaszálást, ezen felül még növényvédelmi bírság is terheli a földtulajdonost, melyet a Polgármesteri Hivatal Építési és Környezetvédelmi Osztálya szab ki.

Kérjük, hogy aki Miskolc területén elhanyagolt, gondozatlan, gyomos ingatlant észlel, jelezze a  46/507-049  telefonszámon.

Vegyük fel közösen a harcot egészségünk és a kulturált környezet rendben tartása érdekében és tegyük együtt otthonosabbá lakókörnyezetünket és egész Miskolcot."

A TV-ben is elhangzott, megnézheted itt.

Még egy idézet:

2004. novemberében bejárta a hír, hogy egy útfeltáró ásatás során az Avas hely Tűzköves nevű oldalán, újabb páratlan lelettel gazdagodott a Herman Ottó kapcsán korábban kibontakozó őskőkori kutatás. Bebizonyosodott, hogy 70 ezer évvel ezelőtt a Szeleta kultúra korában élő ember itt használt először hőenergiát a kovakő kibányászásához, de nem csak bányászott, hanem eszközöket is készített és ezekkel kereskedett. A régészeti élményparkként elképzelt létesítmény a város emblematikus épülete lesz, építészeti kialakítására nemzetközi pályázatot írtak ki. A Tűzköves Élménypark négy funkciót egyesít: kiállítótér, depozitórium, kutató- és oktatóhely, valamint vendégforgalmi szolgáltató centrum.

Hogy azóta mennyit fejlődött az Avas !

Az állítólagosan készülő  gyalogút miatt,   amely területén régészkedtek, 20 méter szélesen dózerolták el a régi kertek elvadult gyümölcsfa erdőit a kilátótól a Perczel Mór utcáig. Megszűnt a régi kis erdei ösvény a kilátóhoz  és a Mélyvölgyi pincesorhoz.

A nap viszont sütött az erdő helyén, az eső locsolta a kopár földet, ami egyszer csak elkezdett teremni és buja növényzetnek adott otthont:

2011. augusztusában a " Tűzköves Élménypark" így néz ki:


Ugyanez 2011. november 1-én:


.. persze, kaszálás helyett ilyenkor egy eldobott csikk is megteszi, bár lehet hogy a tűzoltók kivonulása jóval többe kerül mint a kaszálás...

Látható, hogy a gaz legalább 2 m magas! A "virágos" fotón hátul a kilátó tornya., az őszi képen a Perczel Mór utca. Szinte naponta járok át itt a pincémbe, miközben alaposan "befüvezek" a virágporok teljes választékából a kb. 2 x 100 méteres séta során. Szerencsére nem vagyok allergiás. Bár az is lehet, hogy csak a népi bölcsesség érvényesül, megelőző jelleggel:  "kutyaharapást szőrével"

Nem igazán ismerem a gazokat. Kizárólag az  Artemisia absinthium (fehér üröm)  beazonosítására vettem a fáradságot és a kis növényhatározót, Édouard Manet, Henri de Toulouse-Lautrec,  van Gogh, Arthur Rimbaud, Guy de Maupassant, és Paul Verlaine tisztelete nyomán- ugyanis az igazi, hatásos, 15'-ben betiltott Abszinth ebből készül (-t) . Így nem igazán tudom, hogy a többi dúsan termő vegetáció  között van-e parlagfű, és hogy miért nem vonják felelősségre a terület gazdáját?

Ilyen gazok nőnek:


Minden esetre, kaszálásnak semmi nyoma immár 7 éve.

Eleget téve Miskolc Város Polgármesteri Hivatala felszólításának, ez úton jelentem be a bírságolási joggal felruházott Építési és Környezetvédelmi Osztálynak, hogy büntesse meg a tulajdonost, (saját magát) és kaszáltassa le a gazt.

Ki tudja? Még lehet hogy jól is jönne ezekben a szűkös időkben ha a pénz a "kaszáltatási zsebből" a "bírság-bevételi zsebbe" kerülne. ..és még a bírságolási statisztika is javulna, eredményt lehetne felmutatni...


 


terkep