Címlap Hírek Archívuma 2011. 09. 09. Pincézés a Kisavason

2011. 09. 09. Pincézés a Kisavason

2011. szeptember 9.-én újra összejött a csapat a megszokott pincézésre.


alt

A napirendi pontoknak megfelelően, az elnök úr, Deák Imre köszöntötte a MISKOLCZI PINCÉK ASZTALTÁRSASÁGA megjelent tagságát. Ismertette eddigi tevékenységünket és eredményeinket. Felhívta figyelmünket arra hogy továbbra is aktívan kell folytatnunk figyelemfelhívó munkánkat Miskolc történelmi pincesorainak megmentése és felvirágoztatása érdekében.

Ezt követően már hagyományosnak számító "bor és irodalom öt percben"  keretében Barta Gábor tartott érdekes és tartalmas, de természetesen a humort sem nélkülöző felolvasást.

Operatív alelnökünk, Berta Béla körvonalazta következő lépésünket, a készülő figyelem-felhívást, melyet a tagok véleményezése után (kiegészítés, törlés, további javaslatok) majd a város vezetősége felé továbbítunk.

A görömbölyi pincesor képviseletében Lénárt Tibor szólalt fel, és felhívta az Asztaltársaság figyelmét arra, hogy szeptember 17.-én szombaton délután a görömbölyi ruszinok pince-emlékhely avatására kerül sor, melyre szeretettel várják tagjainkat.

Egyet értettünk a megjelenéssel, ott a helyünk a ruszin ősök által benépesített csodálatos pincesoron!

Ezt követően tagavatásra került sor.

A görömbölyi pincesoron júniusban megismert két új pincetulajdonos, a Ducsai házaspár tette le az esküt,

majd a pincekulccsal elnökünk taggá avatta őket. Újabb hagyományőrző tagokkal lettünk gazdagabbak.

Most már ők is büszkén viselhetik a medállt.

Ezt követően szabad program következett:

pincelátogatás, borkóstolás, békaszámolás, vacsora,   gyümölcskúra  a gyógygödörben. (szilva, körte, cseresznye, törköly... ) valamint kalapács alá került néhány szög, amit be kellett ütni a rönkbe. Természetesen kőműves kalapács élével! 


A fotósorozat ide kattinva nézhető meg : >> FOTOALBUM

 


terkep